Bursa de la Bucuresti, a treia din lume

Postat la 05 aprilie 2010 12 afişări

Bursa de la Bucuresti (BVB) se claseaza pe locul al treilea intr-un clasament al celor mai mari cresteri inregistrate in primul trimestru de pietele de capital din intreaga lume. Indicele BET, care urmareste evolutia celor mai lichide 10 companii de pe Bursa, a castigat 30% fiind devansat doar de indicii pietelor din Ucraina si Estonia.

Evolutia indicelui BET nu ia in calcul insa si titlurile SIF, cele mai lichide actiuni de pe Bursa , care au crescut in medie cu 40% in primul trimestru.

Bursa de la Bucuresti a depasit cu mult performantele pietelor din Ungaria (+17%), Rusia (+11,3%) sau Polonia (+6,8%). In 2009, cresterea de 60% a indicelui BET a ocupat doar locul 15 in topul cresterilor bursiere.

Mai multe amanunte pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bursa,
BVB,
randament,
crestere
/actualitate/afaceri/bursa-de-la-bucuresti-a-treia-din-lume-5816933
5816933
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.