Boc: Pensiile nu vor mai putea fi platite in Romania daca sistemul nu este reformat

Postat la 20 aprilie 2010 11 afişări

Pensiile nu vor mai putea fi platite in Romania pe termen mediu si lung, iar suma totala care va trebui transferata de la bugetul de stat catre pensii va urca de la 1,7 miliarde euro la 4,6 miliarde euro, deoarece actualul sistem nu este sustenabil si trebuie revizuit, a declarat premierul Emil Boc.

El a aratat, intr-un discurs sustinut in Senat, ca in aceste conditii deficitul cheltuielilor cu pensiilor va urca de la 3,1% din PIB la 6% din PIB.

"Pensiile parlamentarilor dispar, dar nu cred ca acest lucru ne deranjeaza. Vremea privilegiilor a trecut, iar textul constitutional conform caruia toti sunt egali in fata legii trebuie aplicat si in privinta pensiilor", a spus Boc senatorilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pensii,
Boc,
plata,
bani
/actualitate/afaceri/boc-pensiile-nu-vor-mai-putea-fi-platite-in-romania-daca-sistemul-nu-este-reformat-5969936
5969936
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.