Boc: Guvernul are pregatit un pachet alternativ cu masuri care sunt discutate cu FMI

Postat la 25 iunie 2010 9 afişări

Guvernul are pregatit un pachet alternativ cu masuri de reducere a deficitului bugetar pe care il discuta cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, a declarat vineri premierul Emil Boc, evitand sa precizeze daca acest pachet include si majorarea TVA si a cotei unice de impozitare.

Surse guvernamentale au declarat agentiei MEDIAFAX ca Guvernul vrea sa adopte o OUG de crestere a taxelor, care sa compenseze cheltuielile de 1% din PIB ramase in vigoare prin nereducerea pensiilor cu 15% si sa ceara Parlamentului modificarea rapida a legilor pe care s-a pronuntat Curtea Constitutionala.

Solutiile ar fi o majorare a TVA de la 19 la 24% si o majorare a cotei unice de pana la 20%-22%. O varianta presupune si disponibilizarea rapida a unui numar semnificativ de bugetari, pentru care platile compensatorii sa fie limitate la trei salarii.

Detalii pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/boc-guvernul-are-pregatit-un-pachet-alternativ-cu-masuri-care-sunt-discutate-cu-fmi-6446774
6446774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.