BNR va mentine miercuri dobanda de politica monetara la 6,25% - analisti

Postat la 28 iunie 2010 14 afişări

Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei va mentine miercuri dobanda de politica monetara la 6,25%, intrucat continuarea relaxarii politicii monetare nu mai este posibila din cauza presiunilor inflationiste generate de majorarea TVA la 24%, considera majoritatea analistilor.

Banca centrala a scazut de la inceputul acestui an dobanda in fiecare dintre cele patru sedinte de politica monetara, de la 8% la minimul istoric de 6,25%, si a mentinut ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta la 15% si, respectiv, 25%.

Asfel, BNR a continuat si in acest an relaxarea politicii monetare, proces inceput in 2009, cand a redus dobanda cu 2,25 puncte procentuale si ratele rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta ale institutiilor de credit.

Analistii anticipeaza mentinerea ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta, dar si-au schimbat opiniile privind evolutia dobanzii de politica monetara in acest an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BNR,
dobanda,
mentinere,
analisti
/actualitate/afaceri/bnr-va-mentine-miercuri-dobanda-de-politica-monetara-la-6-25-analisti-6455899
6455899
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.