BNR spune ca banii de la FMI nu vor influenta cursul valutar

Postat la 23 februarie 2010 13 afişări

Banca centrala sustine ca atat timp cat Ministerul de Finante schimba valuta pe care o primeste de la FMI la BNR, si nu in piata, leul nici nu se va intari si nici nu se va deprecia.

Fondul Monetar International a anuntat ca va vira astazi Romaniei cele 2,45 miliarde de euro aferente transelor a treia si a patra din acordul total de 12,95 miliarde de euro. Anuntul a fost facut luni de către ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, care a precizat ca ministerul de resort va primi banii marti, ulterior oficialii BNR confirmand ca si banii destinati rezervelor vor fi primiti simultan. Oficialii BNR spun ca, desi este vorba despre o suma mare de valută, care ar putea, in anumite conditii, sa destabilizeze cursul, in cazul de fata nici nu poate fi vorba despre asa ceva.

Mai multe amanunte pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
FMI,
imprumut,
transa,
virare,
curs valutar,
leu,
euro
/actualitate/afaceri/bnr-spune-ca-banii-de-la-fmi-nu-vor-influenta-cursul-valutar-5598017
5598017
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.