Benzina risca sa ajunga la 5,5 lei din cauza dolarului

Postat la 08 iunie 2010 12 afişări

Pretul benzinei cu o cifra octanica mare risca sa escaladeze din nou si chiar sa atinga pragul de 5,5 lei pe litru, dupa ce cotatia interbancara pentru dolar atinsese ieri un record istoric, de 3,5243 lei! In mod absolut norma si celelalte sortimente ar urma sa se scumpeasca!

Este posibil ca pretul benzinei cu cifra octanica mare sa ajunga la 5,5 lei, mai ales daca mai creste dolarul, dar este destul de greu de spus cand se va intampla asta si mai ales daca se va intampla mai mult ca sigur", a declarat pentru incont.ro directorul general adjunct al LukOil Romania, Andrei Chirilescu.

"Mai exista un fenomen care se constata acum: creste dolarul, se micsoreaza rata de schimb dolar/euro si scade cotatia internationala a titeiului asa ca trebuie vazut cu atentie ce se intampla si cum afecteaza pretul final al carburantilor", a continuat Chirilescu.

Cititi mai multe pe www.incont.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
benzina,
dolar,
crestere
/actualitate/afaceri/benzina-risca-sa-ajunga-la-5-5-lei-din-cauza-dolarului-6320113
6320113
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.