Bancile refuza sa crediteze statul sub 7%

Postat la 14 septembrie 2010 9 afişări

Disputa dintre stat si bancheri privind dobanzile la care acestia imprumuta Ministerul Finantelor este din ce in ce mai apriga. Luni, ministerul a luat insa de la banci un credit de doar 372 de milioane de lei, prin vanzarea de certificate de trezorerie cu maturitatea de un an, o treime din valoarea anuntata.

Motivul anuntat oficial de catre Finante este ca celelalte oferte au depasit dobanda maxima de 7% pe an, pe care statul este dispus sa o acorde bancherilor. Lucrurile au stat la fel si la licitatia de titluri de stat cu maturitatea de un an pe care ministerul a facut-o pe 12 august. Din suma initiala programata de 800 de milioane de lei, ministerul a reusit sa imprumute doar 115 milioane de lei, motivul fiind acelasi: refuzul bancherilor de a credita statul sub o dobanda de 7% pe an.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
bancheri,
credite,
stat,
imprumut
/actualitate/afaceri/bancile-refuza-sa-crediteze-statul-sub-7-7222562
7222562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.