Bancile: Falimentul personal va scumpi creditele

Postat la 24 martie 2010 15 afişări

Romanii ar putea avea acces tot mai greu la credite, care vor fi mai scumpe, in cazul in care legea falimentului persoanelor fizice va fi adoptata si de Camera Deputatilor, dupa ce a fost validata marti de Senat.

"Legea insolventei persoanelor fizice va reprezenta un risc suplimentar pentru banci si se va traduce in cresterea costurilor la creditele pentru persoane fizice, in special ipotecare, iar aplicabilitatea se va reduce la clientii cu credite mari", a declarat vicepresedintele ARB, Steven van Groningen, citat de Mediafax. Acesta este de parere ca in 99% din cazurile in care se va aplica legea va fi vorba de cineva care a luat un credit mare de la banca si exista in garantie un activ mare.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
bancheri,
credite,
clienti,
faliment,
scumpire
/actualitate/afaceri/bancile-falimentul-personal-va-scumpi-creditele-5772311
5772311
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.