Au dat imobiliarele pe energie

Postat la 18 martie 2009 11 afişări

Mentor Finance, subsidiara Mentor Group Holdings, un jucator important de pe piata de real estate din Europa Centrala si de Est, a devenit reprezentanta unui important fond de investitii, aflat in cautare de proiecte si start-up-uri in domeniul energiei regenerabile din Europa de Est, potrivit unui comunicat al companiei.

"Agitatia din domeniul imobiliar va fi inlocuita de noi canale de business, cum ar fi energia verde, si noi avem ocazia de a lua parte la aceasta schimbare in rolul de insideri, datorita extinderii activitatii grupului,” a declarat Onat Peled, director de Marketing in cadrul Mentor Group Holdings. Prin acest parteneriat, Mentor Finance va analiza si va alege cele mai realizabile proiecte pentru a le prezenta fondului de investitii si se va concentra \n special pe proiecte de minim 50 de milioane de dolari.

Numarul companiilor europene din domeniul energiei a crescut in ultimii ani, iar investitiile in energia regenerabila stabilesc noi recorduri an dupa an. Conform statisticilor companiei, piata europeana a energiei a inregistrat cele mai multe tranzactii, fiind cea mai activa in acest domeniu. Mai mult, 18% din investitiile mondiale sunt directionate catre acest domeniu. Desi in topul investitiilor se afla energia eoliana, reprezentantii Mentor Finance spun ca tehnologiile energetice solare si biocombustibilii au premisele unei cresteri mult mai rapide decat cea a tehnologiilor energetice eoliene.

In plus, studiile citate de companie arata ca datorita solului, a pozitiei geografice si a climei, Romania are resurse bogate de energie hidrologica, eoliana, solara si geotermala. Astfel, fiecare zona geografica a tarii ofera un potential energetic: energia solara in sud, eoliana in est, biomasa in Transilvania si energia geotermala in zonele montane si in vest. "Dependenta crescanda de energie, alaturi de potentialul producerii de energie a regiunii, ne-a convins ca putem gasi in Romania companiile potrivite pe care sa le finantam. De asemenea, am fost motivati si de raportul cost/beneficii din aceasta tara”, spune Peled.

 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/au-dat-imobiliarele-pe-energie-4060553
4060553
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.