Asiguratorii anunta scumpiri de RCA si Casco, desi politele nu au TVA

Postat la 01 iulie 2010 30 afişări

Politele RCA, Casco, dar si pentru alte asigurari generale s-ar putea scumpi cu cel putin 5%. La cumpararea unei polite clientul nu plateste TVA, insa majorarea taxei de la 19 la 24% va determina companiile de asigurari sa recalculeze primele, din cauza costurilor mai mari.

"Toate costurile asiguratorilor cu energia, comunicatiile, automobilele vor urca cu 5%, ca urmare a majorarii TVA. In costul daunelor se va resimti majorarea taxei pe valoarea adaugata. Toate acestea se vor reflecta in primele de asigurare platite de clienti", declara Bogdan Andriescu, presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania. El a adaugat ca si brokerii vor fi afectati de majorarea TVA.

In cazul societatilor de asigurari de viata, costul cu despagubirile nu cuprinde si TVA. Ca urmare, reprezentantii acestora sustin ca vor suporta din profit costurile suplimentare.

Cititi mai multe pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
rca,
casco,
tva,
scumpire
/actualitate/afaceri/asiguratorii-anunta-scumpiri-de-rca-si-casco-desi-politele-nu-au-tva-6469356
6469356
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.