Aproape jumatate din platile de subventii directe pentru fermieri se deruleaza prin CEC Bank

Postat la 16 septembrie 2010 16 afişări

CEC Bank a acordat pana in prezent beneficiarilor de subventii directe pe suprafata agricola peste 500 de credite, in valoare totala de peste 42 de milioane de lei, a comunicat joi banca.

Conform conventiei semnate de CEC Bank in iulie cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si Fondul de Garantare a Creditului Rural, beneficiarii de subventii directe pe suprafata pot primi credite in valoare de pana la 70% din valoarea subventiilor pentru anul 2010. Creditele se acorda in baza adeverintelor emise de APIA catre fermieri, prin care certifica suprafetele agricole exploatate. FGCR poate garanta pana la 50% din credite.

Creditele, care vizeaza sustinerea activitatilor curente ale fermierilor (aprovizionarea cu seminte, ingrasaminte, combustibili, plata salariilor, plata obligatiilor catre bugetul de stat sau local), sunt acordate catre persoane fizice sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care cer credit - proprietari, arendasi, concesionari, locatari, administratori in cadrul asociatiilor in participatiune.

Pentru CEC Bank este al saselea program de acest fel derulat in ultimii trei ani in parteneriat cu APIA si FGCR. In prezent, peste 45% din totalul platilor de subventii acordate fermierilor se deruleaza prin conturi curente sau carduri CEC Bank.

CEC Bank a deschis, din iunie pana acum, Birouri de Fonduri Europene in mai mult de jumatate din sucursalele teritoriale ale bancii, cu scopul de a-si promova produsele de creditare pentru accesarea de fonduri europene. In aceasta saptamana vor fi inaugurate birourile din sucursalele Alba Iulia, Deva si Sibiu.

Printre domeniile creditate de CEC Bank pana acum pentru accesarea de fonduri europene se numara constructia si modernizarea de ferme agricole si silozuri, achizitia de echipamente, constructia de pensiuni turistice, introducerea de sisteme de management al calitatii, proiecte de infrastructura si utilitati, cumpararea de echipamente si programe informatice. "In particular, agricultura este un domeniu important pentru noi, intrucat este caracterizat de seriozitatea deosebita a clientilor si un grad aproape de zero de credite neperformante", declara recent pentru BUSINESS Magazin presedintele CEC Bank,Radu Gratian Ghetea.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/aproape-jumatate-din-platile-de-subventii-directe-pentru-fermieri-se-deruleaza-prin-cec-bank-7271375
7271375
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.