ANRE: Cererea distribuitorilor de gaze privind cresterea tarifelor reglementate este justificata

Postat la 10 mai 2011 7 afişări

Cererea distribuitorilor si furnizorilor de gaze naturale privind majorarea tarifelor reglementate este justificata de cresterea pretului de import si a utilizarii gazelor din depozite pentru o serie de consumatori industriali, se arata intr-un document al ANRE.

Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) precizeaza, intr-un document, ca solicitarea distribuitorilor de gaze de crestere a preturilor reglementate este justificata de mai multi factori. Printre acestia se numara majorarea pretului gazelor de import si a ponderii acestora in cosul de consum, utilizarea, in perioada 2009-2010, a unor cantitati mai mari din depozite pentru alimentarea unor consumatori industriali, reducerea consumului la nivel national si cresterea ratei inflatiei. Romania importa in prezent gaze la circa 400 dolari pe 1.000 metri cubi, fata de 290 dolari in urma cu doi ani. De asemenea, gazele de import au ajuns in luna ianuarie a acestui an la o pondere de 32% din cosul de consum, comparativ cu nivelul de 25% in 2010. Cosul de consum este format din gazele produse in Romania si cele importate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
energie,
anre,
crestere,
preturi,
gaz
/actualitate/afaceri/anre-cererea-distribuitorilor-de-gaze-privind-cresterea-tarifelor-reglementate-este-justificata-8259060
8259060
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.