Albalact a crescut cu 7% in primul semestru

Postat la 05 august 2010 13 afişări

Cel mai mare producator roman de lactate, Albalact, a inregistrat in primele sase luni o cifra de afaceri cu 7,57% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la valoarea de 125de milioane de lei.

Si profitul operational aferent aceleiasi perioade (peste 6 milioane de lei) este cu 2,56% mai mare decat cel inregistrat in primul semestru din 2009. In schimb, profitul net a fost afectat de cresterea semnificativa a cursului euro in luna iunie, care a determinat o majorare de peste 100% a cheltuielilor financiare. In semestrul I al acestui an, profitul net a scazut cu 13,96%, pana la 2, 4 milioane de lei.

"Piata lactatelor trece printr-o perioada foarte grea, chiar dura, marcata de o scadere dramatica a puterii de cumparare, care determina o presiune mare pe preturi. Vom continua sa ne extindem portofoliul, distributia si reteaua de clienti si vom avea lansari si promotii noi.

Am incredere ca pana la sfarsitul anului vom atinge bugetul planificat", declara Raul Ciurtin, presedintele si directorul general al Albalact Alba Iulia. Compania produce peste 60 de sortimente de lactate sub marcile Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul. Piata lactatelor, care are o valoare anuala estimata la circa 1 miliard de euro, este puternic concurentiala, pe piata fiind prezente si Danone, Friesland-Capina, Lactalis, Hochland

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
Albalact,
crestere
/actualitate/afaceri/albalact-a-crescut-cu-7-in-primul-semestru-6778487
6778487
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.