Albalact a ajuns sa detina 93,6% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc

Postat la 05 octombrie 2009 28 afişări

Albalact a participat la majorarea de capital social a S.C. Raraul S.A., in cadrul careia a subscris actiuni nou emise in valoare de 3.820.960 ron. Ca urmare a finalizarii inregistrarii majorarii, detinerea Albalact in cadrul capitalului social al Raraul s-a majorat pana la nivelul de 93,6%.

In toamna anului 2008, Albalact, care este unul dintre principalii procesatori de lactate de pe piata romaneasca, a achizitionat 77% din actiunile Raraul pentru a dezvolta productia de branzeturi traditionale romanesti. Pana la sfarsitul acestui an, Albalact va intra pe segmentul branzeturilor sub brandul Raraul.

Cifra de afaceri a companiei Albalact a crescut cu 30,6% in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind 116 milioane de lei in semestrul I 2009, fata de aproape 90 de milioane de lei in primul semestru al anului 2008. Profitul net inregistrat de companie in primul semestru al acestui an este de aproape 3 ori mai mare decat profitul obtinut in aceeasi perioada a anului 2008. Astfel, in semestrul I 2009, profitul net a ajuns la 2,8 milioane de lei lei in 2009.

Albalact este listata la categoria a II-a Bursei de Valori Bucuresti si se afla pe locul 4 in topul producatorilor de lactate din Romania. Compania produce peste 60 de sortimente de lapte, iaurt, smantana, unt si branza sub marcile - Fulga, Zuzu si De Albalact.

Pe piata lactatelor sunt prezente companii internationala puternice ca Danone, Friesland Foods si Lactalis (care a preluat la inceputul anului trecut Dorna Lactate).

Cititi mai multe despre cea mai mare companie romaneasca din domeniul lactatelor aici.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FMCG,
lactate,
Albalact,
Raraul
/actualitate/afaceri/albalact-a-ajuns-sa-detina-93-6-din-actiunile-raraul-campulung-moldovenesc-4962008
4962008
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.