AdePlast si-a crescut in 2009 afacerile cu 2% si a ramas pe profit

Postat la 25 ianuarie 2010 25 afişări

Producatorul de materiale de constructii AdePlast a incheiat 2009 cu o cifra de afaceri 116.4 milioane de lei, cu un plus de doua procente fata de cifra de afaceri din 2008. In euro, datorita diferentei de curs, afacerile companiei au scazut de la circa 31 de milioane de euro la 27,5 mil. euro.

"Am reusit sa crestem in ciuda scaderii drastice a pietei constructiilor si a abandonului unor concurenti din piata de mortare uscate" a declara Marcel Barbut, proprietarul AdePlast. In schimb, volumul de marfa vandut de AdePlast in 2009 s-a ridicat la aceeasi nivel ca in 2008. "2009 a insemnat pentru noi un prim an de prezenta pe piata vopselelor cu Vopseaua Meseriasului. Vanzarile de vopsea reprezinta in 2009 aproximativ zece procente din cifra noastra de afaceri" declara Marcel Barbut.

Profitul AdePlast in 2009 este de 6,4 milioane lei, in scadere in lei cu 25,6 de procente fata de cel din 2008. Situatia a fost cauzata de amortizari si dublarea dobanzii la creditul in euro, pe fondul devalorizarii leului. "Anul greu ne-a afectat profitul, insa am investit puternic in dezvoltarea produselor AdePlast, in cresterea puterii noastre de vanzari, castigul fiind pe cota de piata" a mai declarat Marcel Barbut.

"Unul dintre cele mai importante deal-uri ale anului trecut a insemnat refinantarea realizata prin Unicredit si renuntarea la contractul dezavantajos pe care il aveam cu Raiffeisen Bank" a adaugat Marcel Barbut. (cititi aici despre refinantarea obtinuta de AdePlast in 2009, una dintre putinele acordate pe o piata care la inceputul anului trecut s-a aflat in blocaj.

"In 2010 vom finanta constructia unei noi fabrici de mortare in Moldova, dar intentionam sa construim o fabrica de expandare a perlitei si o fabrica de sape termoizolante pe baza de perle din polistiren. Aceste doua fabrici ar fi unicat in zona noastra de Europa. Iata explicatia pentru pasii nostri inspre listarea la bursele din Sibiu si Varsovia" a explicat Marcel Barbut.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Marcel Barbut,
Adeplast,
constructii,
rezultate
/actualitate/afaceri/adeplast-si-a-crescut-in-2009-afacerile-cu-2-si-a-ramas-pe-profit-5438473
5438473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.