Actiunile bancilor, la mare cautare, dupa rezultatele exceptionale publicate de marile grupuri europene

Postat la 02 august 2010 13 afişări

Investitorii de pe principalele burse europene au intrat masiv la cumparare pe actiunile celor mai mari grupuri financiare, dupa ce doi dintre cei mai mari creditori de pe continent au anuntat profituri cu mult peste asteptari in cel de-al doilea trimestru, scrie Financial Times.

Grupul britanic HSBC, cea mai mare banca din Europa, a anuntat un profit de 11,1 miliarde de dolari pentru primele sase luni ale anului, pe fondul reducerii creditelor neperformante. Actiunile grupului au crescut cu 4,4% in urma publicarii datelor financiare. Tot astazi, BNP Paribas, cea mai mare banca franceza cotata la bursa, a anuntat un profit de 2,1 miliarde de euro pentru al doilea trimestru, cu 30% peste castigul de anul trecut.

Cititit mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
banci,
actiuni,
investitori
/actualitate/afaceri/actiunile-bancilor-la-mare-cautare-dupa-rezultatele-exceptionale-publicate-de-marile-grupuri-europene-6752446
6752446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.