Admiterea in Institutul National al Magistraturii - un test de netrecut pentru 98 la suta dintre candidati

Postat la 07 septembrie 2010 21 afişări

Prima proba a examenului de admitere in Institutul National al Magistraturii (INM), un test grila, a fost trecuta de numai 72 din cei 3.200 de candidati. Pentru ca 200 de locuri fusesera scoase la concurs, iar 128 dintre ele au ramas vacante, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) s-a reunit, ieri, in sedinta pentru a lua in calcul posibilitatea organizarii unui nou concurs de admitere sau reducerea baremului de trecere a testului grila de la minimum 70 de puncte, la mai putin.

"Si noi am fost uimiti de rezultatele testului grila, de aceea am cerut INM sa realizeze un studiu privind posibilele cauze. Se poate ca si testul sa fi fost mai complex decat in alti ani, insa ne vom putea pronunta sigur joi, dupa ce vom primi acest raport", a declarat pentru Gandul presedintele CSM, Florica Bejinaru, adaugand ca se ia in calcul organizarea unui alt concurs. "In functie de rezultatele raportului final vom solicita Ministerului Justitiei modificarea legii care prevede ca examenul este unul anual, pentru a organiza o noua proba. Vrem sa urgentam procedurile pentru a suplini lipsa de personal din sistem", a spus Florica Bejinaru.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

/actualitate/admiterea-in-institutul-national-al-magistraturii-un-test-de-netrecut-pentru-98-la-suta-dintre-candidati-7131228
7131228
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.