Adio stimulente pentru tinerele familii din Bucureşti: Primarul Nicuşor Dan le spune bucureştenilor de ce nu vor primi cei 1.500 de lei la căsătorie

Autor: Ştefan Stan Postat la 10 iunie 2022 84 afişări

Adio stimulente pentru tinerele familii din Bucureşti: Primarul Nicuşor Dan le spune bucureştenilor de ce nu vor primi cei 1.500 de lei la căsătorie

Primarul Nicuşor Dan explică tinerilor familii din Bucureşti, într-o postare pe Facebook, de ce nu vor primi stimulentul de 1.500 de lei, dând vina pe fostul primar Gabriela Firea, care ar fi ”cheltuit în avans pe târguri, festivaluri şi reclame din banii primăriei”. 

Deşi stimuletene încă apar la nivel oficial, pe site-urile primăriilor, în realitate acestea nu sunt plătite aproape niciodată.  

Vedeţi mai jos postarea integrală:

”Am primit o solicitare din partea prefectului Capitalei pentru a răspunde unei adrese de la Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, condus de Gabriela Firea, cu privire la stimulentul financiar pentru constituirea familiilor în plan local, adică pentru tinerii bucureşteni care se căsătoresc.

În cazul în care fostul primar şi actualul ministru a uitat, îi reamintesc că ne-a lăsat un buget cocoşat de datorii şi că ne-a luat un an de zile ca să stabilizăm cât de cât primăria, eşalonând, reeşalonând şi plătind aceste datorii. Banii pentru acest stimulent, cât şi pentru alte proiecte sociale, au fost cheltuiţi în avans de Gabriela Firea într-o orgie de târguri, festivaluri şi reclame din banii primăriei, lăsându-ne în imposibilitatea de a finanţa astfel de proiecte sociale, oricât ne-am fi dorit. 

Dacă însă ministrul Firea ţinea cu adevărat la acest proiect, avea şansa să-l pună în practică la o scară mult mai mare. Nu e târziu nici acum, aşa că o invit pe Gabriela Firea, ministru al Familiei şi lider important în PSD, să lanseze la nivel naţional, cu bani de la Guvern, stimulentul financiar pentru constituirea familiilor, cu acelaşi cuantum de la nivelul Capitalei. Asta ar arăta că îi pasă de acest subiect şi că această idee n-a fost doar o încercare de a lua ochii bucureştenilor.”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
familii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.