Adio, drum ocolitor: centura Capitalei a rămas fără finanţare după rectificarea bugetară

Postat la 30 august 2012 10 afişări

Centura Capitalei, care ar trebui să fie principala rută comer­ci­a­lă a agenţilor economici care fac business în Bucureşti, a pri­mit după rectificarea bu­getară doar 3 mil. euro în 2012. Asta la puţin timp după ce compania de drumuri a mai sem­nat un contract pentru reabilitarea centurii.

Viitorul centurii Capitalei sună din ce în ce mai gri: deşi în prezent doar 20 din cei 72 km ai acestei şosele sunt rea­bi­li­taţi, şansele ca lucrările la ceilalţi peste 50 km să continue în această toam­nă sunt compromise. Com­pania Na­ţio­nală de Autostrăzi şi Drumuri Na­ţio­nale din Ro­mânia (CNADNR), în subordinea că­reia se află cen­tura, nu are altă so­luţie decât să suspende con­tractele până în mo­mentul în care varianta de ocolire a Capitalei va primi din nou bani.

Cel mai mare oraş, cea mai proastă centură ocolitoare: Doar 20 km din centura Capitalei au fost reabilitaţi în cinci ani

Din sinteza bugetului rectificat al Mi­nisterului Transporturilor publi­cată pe site-ul Ministerului de Finanţe reiese că în acest an alocările pentru modernizarea centurii rutiere a

Capitalei se mai ridică la doar circa 12,8 mil. lei (2,9 mil. euro), în condiţiile în care la începutul anului pentru această şosea se alocaseră 209,4 mil. lei (47,6 mil. euro). Iar aceasta în condiţiile în care CNADNR a semnat din 2008 până acum cinci contracte pentru reabilitarea a 50 km din centură, pe care nu are cu ce să le finanţeze însă.

Cititi mai multe pe www.mediafax,ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
centura,
Capitala,
finanţare,
buget
/actualitate/adio-drum-ocolitor-centura-capitalei-a-ramas-fara-finantare-dupa-rectificarea-bugetara-9998562
9998562
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.