AdePlast a finalizat platforma industrială de la Roman

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 iunie 2013 66 afişări

AdePlast a inaugurat sâmbătă, la Roman, o nouă fabrică de polistiren cu o investiţie de 3,7 milioane de euro, pentru o capacitate de producţie de 700.000 metri cubi pe an. Toate fabricile AdePlast din Oradea, Roman şi Ploieşti cumulează o capacitate de 2.250.000 metri cubi anual.

AdePlast a finalizat platforma industrială de la Roman

“După ce acum două săptămâni am finalizat platforma industrială de la  Oradea, iată că, în timp record, am reuşit şi terminarea celei de-a doua platforme din portofoliul nostru industrial, formată dintr-o fabrică de adezivi şi una de polistiren. Investiţia totală în obiectivul de la Roman a fost de 16 milioane de euro”, declară Marcel Bărbuţ, CEO AdePlast.

Unitatea de la Roman este cea mai modernă facilitate de producţie de polistiren din Europa şi ve deservi partenerii din zona Moldovei, dar şi exporturile către Republica Moldova, Ucraina şi ţările arabe. În fabrica de polistiren de la Roman vor lucra 49 angajaţi.

“Dezvoltarea noastră industrială nu se opreşte aici. Mai avem programate investiţii în acest an, cea mai apropiată fiind fabrica de vopsea care se află acum în pregătire la Ploieşti”, adaugă Marcel Bărbuţ.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman. Programul investiţional pe care AdePlast l-a demarat anul trecut a avut în vedere o împărţire strategică a unităţilor sale de producţie.  Astfel, graţie celor cele trei platforme, care sunt susţinute cu o investiţie de peste 22 de milioane de euro, AdePlast şi-a optimizat fluxurile de livrare în aşa fel încât fiecare zonă geografică beneficiază de acoperire totală. Indiferent dacă livrarea se face la un partener din România sau la unul din afara ţării, marfa este produsă pe platforma cea mai apropiată şi este distribuită la client într-un timp foarte scurt.

Oradea. Capacitatea de producţie este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 20.000 de tone de vopsea şi tencuieli decorative schimb şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă şi capacitatea de producţie de polistiren grafitat în coobranding cu firma BASF.

Ploieşti. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cubi, iar de la jumătatea anului intră în producţie fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă.

Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi în amenajare o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
adeplast,
exporturi,
fabrica
/actualitate/adeplast-a-finalizat-platforma-industriala-de-la-roman-10919839
10919839
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.