Acuzaţii de corupţie la Kiev: trei milioane de dolari, deturnate din fondurile Ministerului Apărării

Autor: Petru Mazilu Postat la 03 februarie 2023 48 afişări

Acuzaţii de corupţie la Kiev: trei milioane de dolari, deturnate din fondurile Ministerului Apărării

Doi reprezentanţi ai unor companii ucrainene sunt cercetaţi pentru deturnarea a aproape trei milioane de dolari din fondurile Ministerului Apărării.

Doi reprezentanţi ai unor companii ucrainene care lucrează cu Ministerul ucrainean al Apărării sunt cercetaţi pentru deturnarea a aproape 120 de milioane de UAH (3,23 milioane de dolari).

„Sub pretextul aprovizionării cu alimente a unităţilor militare, infractorii au transferat o parte din fonduri în contul bancar al unei companii pe care o controlau. Suma totală a fondurilor furate este de peste 120 de milioane UAH", a anunţat, vineri, Poliţia Naţională din Ucraina într-un comunicat.

Şefii celor două companii au încheiat un acord cu Ministerul Apărării pentru a furniza hrană pentru personalul şi animalele din unităţile militare şi din instituţiile militare de învăţământ ale Forţelor Armate ale Ucrainei. Cu toate acestea, „infractorii au transferat o parte din veniturile obţinute în contul bancar al companiei implicate în activitatea infracţională", a precizat Poliţia Naţională a Ucrainei.

Inculpaţii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi confiscarea bunurilor, a adăugat poliţia.

Dezvăluirile au loc în timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi guvernul ucrainean lucrează la „noi reforme care vor face ţara mai umană, mai transparentă şi mai eficientă". Eliminarea corupţiei generalizate este o parte importantă a candidaturii Ucrainei la UE.

De aceea, Zelenski a concediat o serie de înalţi funcţionari ucraineni vizaţi de anchete de corupţie legate de achiziţia de bunuri în timpul războiului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
kiev,
corupţie,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.