Acţiunile Rolls-Royce, la un nivel-record după anunţul vânzării unei participaţii la o companie

Postat la 13 octombrie 2011 72 afişări

Acţiunile Rolls-Royce au atins joi un nivel-record, după anunţarea unui acord surprinzător cu producătorul de motoare de avioane Pratt & Whitney privind vânzarea unei participaţii deţinute de Rolls-Royce la consorţiul International Aero Engines (IAE) pentru 1,5 miliarde dolari.

Pe lângă tranzacţia care vizează IAE, producător de motoare V2500 pentru aeronave A320, Rolls-Royce şi Pratt & Whitney au anunţat că vor forma un parteneriat vizând dezvoltarea de motoare pentru noua generaţie de avioane din clasa medie, care vor înlocui modele A320 şi Boeing 737.

Acţiunile Rolls au atins un maxim de 6,84 lire sterline în prima parte a şedinţei de joi şi se aflau la 10:53 GMT (13:53 ora României) în urcare cu 6,6%, la 6,67 lire sterline.

"Nu am atribuit niciodată o astfel de valoare IAE. Credem că nici piaţa. Tranzacţia va creşte profitul operaţional al Rolls-Royce cu peste 140 de milioane de lire sterline în primul an, iar impactul se va menţine la acest nivel pentru încă 13 ani", a spus Sandy Morris, analist la RBS.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Rolls-Royce,
acţiuni,
IAE
/actualitate/actiunile-rolls-royce-la-un-nivel-record-dupa-anuntul-vanzarii-unei-participatii-la-o-companie-8863860
8863860
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.