Acţiunile europene închid la maximul ultimelor 17 luni

Postat la 29 noiembrie 2012 5 afişări

Acţiunile marilor companii europene au încheiat tranzacţiile de joi la cel mai ridicat nivel din ultimele 17 luni, susţinute de optimismul că preşedintele american Barack Obama va încheia un acord cu Congresul SUA pentru bugetul anului 2013, transmite Bloomberg.

Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 1,1%, la un nivel maxim după 1 iunie 2011. "Preşedintele se află pe teren sigur, după ce l-a învins pe rivalul republican, iar şeful Camerei Reprezentanţilor are şi el un ton conciliant", a declarat Manish Singh, manager de fonduri la compania de investiţii Crossbridge Capital în Londra. Obama a declarat miercuri, după închiderea burselor, că cele două partide politice pot să ajungă la un acord pentru buget, pentru a preveni intrarea în vigoare, în ianuarie, a unui program de majorări de taxe şi reduceri ale cheltuielilor în valoare de 607 miliarde de dolari. În Europa, un raport al Comisiei Europene a arătat că încrederea în economia zonei euro a urcat în noiembrie, de la un minim al ultimilor trei ani. Indicii naţionali au avansat pe toate pieţele de capital din Europa Occidentală, cu excepţia Greciei.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actiuni,
bursa,
europa
/actualitate/actiunile-europene-inchid-la-maximul-ultimelor-17-luni-10358990
10358990
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.