Acţiunile europene au înregistrat cea mai mare creştere săptămânală de la sfârşitul lunii decembrie

Postat la 04 februarie 2012 8 afişări

Acţiunile europene au închis tranzacţiile de vineri în creştere şi au înregistrat cel mai mare avans săptămânal de la sfârşitul lunii decembrie a anului trecut, după ce date referitoare la piaţa americană a muncii au sporit optimismul privind redresarea economică.

Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a urcat cu 1,6%, iar la nivelul săptămânii cu 3,4%. Acţiunile companiilor auto şi cele ale băncilor, ale căror profituri se pot îmbunătăţi datorită creşterii economice, au avut cele mai bune evoluţii, cu un avans al indicilor de profil de 2,7%, respectiv 2,4%. " Economia americană se află într-o redresare moderată. Companiile ar putea deveni mai încrezătoare în economie" , a declarat Richard Batty, analist la compania Standard Life Investments, care administrează active de 248,37 miliarde de dolari.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
economie,
crestere,
tranzactii
/actualitate/actiunile-europene-au-inregistrat-cea-mai-mare-crestere-saptamanala-de-la-sfarsitul-lunii-decembrie-9205427
9205427
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.