Acţiunile europene au închis la minimul ultimelor şapte săptămâni

Postat la 24 noiembrie 2011 10 afişări

Acţiunile celor mai mari companii europene au încheiat tranzacţiile de miercuri la cel mai redus nivel din ultimele şapte săptămâni, după ce eşecul unei emisiuni germane de obligaţiuni a provocat noi temeri legate de extinderea crizei datoriilor din zona euro.

Piaţa a fost influenţată negativ şi de date privind declinul producţiei industriei prelucrătoare din China. Indicele pan-european FTSEurofirst 300 a scăzut cu 1,1%, la cel mai redus nivel atins după 4 octombrie. Germania a fost nevoită să retragă miercuri o mare parte dintr-o emisiune de obligaţiuni pe zece ani din cauza nervozităţii pe pieţele financiare după ce a reuşit să plaseze titluri de numai 3,6 miliarde de euro, reprezentând circa 60% din totalul de 6 miliarde de euro vizat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
actiuni,
minim,
zona euro,
economie
/actualitate/actiunile-europene-au-inchis-la-minimul-ultimelor-sapte-saptamani-9002064
9002064
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.