Acţiunile DIGI intră la tranzacţionare la bursă după ce compania a stabilit un nou record pentru piaţa de capital din România

Autor: Florin Casota Postat la 16 mai 2017 64 afişări

Acţiunile DIGI Communications, simbol bursier (DIGI), important furnizor de servicii de telecomunicaţii din România şi Ungaria, au intrat la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) pe 16 mai 2017, în urma finalizării cu succes a celei mai mari oferte publice iniţiale (IPO) derulată de o companie privată pe piaţa de capital românească.

Acţiunile DIGI intră la tranzacţionare la bursă după ce compania a stabilit un nou record pentru piaţa de capital din România

Preţul acţiunilor în cadrul ofertei a fost de 40 lei / acţiune. La acest preţ, valoarea ofertei a fost de peste 944 milioane lei (207 milioane euro).

Un număr de 23,91 milioane de acţiuni au fost incluse în oferta DIGI, reprezentând 25,6% din numărul total de acţiuni emise de societate.

„Primul emitent din sectorul telecom vine la Bursa de Valori Bucureşti ca urmare a unei operaţiuni de piaţă de succes. Faptul că încep să intre la bursă companii din sectoare economice tot mai diverse şi dinamice arată gradul de diversificare şi de modernizare al pieţei de capital româneşti. Cu randamente de peste 16% în doar patru luni, România este piaţa care are una dintre cele mai mari creşteri din Europa în acest an,” a declarat Ludwik Sobolewski, CEO al BVB.

„Piaţa de capital din România stabileşte noi recorduri şi face paşi rapizi spre un nou statut, devenind astfel mai atractivă atât pentru companiile care vor să se listeze, cât şi pentru investitorii care vor să-şi diversifice portofoliul sau să facă primul pas spre piaţa de capital. Suntem convinşi că listarea DIGI va îndemna şi alte companii antreprenoriale să urmeze acest model şi să se listeze la bursă pentru accesul la capitalul oferit de investitori atât de necesar dezvoltării într-un mediu economic extrem de competitiv la nivel local şi internaţional,” a spus Lucian Anghel, preşedintele BVB.

„Listarea pe Bursa de Valori Bucureşti este un moment important pentru istoria companiei noastre şi pentru planurile ambiţioase de viitor. Oferta DIGI Communications a fost un succes fără precedent, fapt dovedit de interesul foarte ridicat atât pe tranşa de retail, cât şi pe cea instituţională. Le mulţumim tuturor investitorilor pentru încrederea acordată, atât celor care au fost alături de noi până în acest moment, cât şi celor care ni se alătură pe drumul pe care pornim astăzi. Privim cu mare încredere către viitor şi promitem să continuăm să fim un reper şi un lider în inovaţie în industria noastră,” a declarat Serghei Bulgac, CEO Digi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.