Actiunile de la Siret, Stamora-Moravita, Naidas - episodul "sacrificarea pionilor"

Postat la 08 februarie 2011 31 afişări

Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex afirma, intr-un comunicat de marti, ca actiunile judiciare de la punctele Siret, Stamora-Moravita, Naidas reprezinta episodul "sacrificarea pionilor".

Schema logica a persoanelor implicate in sistemul piramidal, conform comunicatului Pro Lex:

• "Pionii" - lucratori vamali;

• "Caii" - colectorii - sefi de tura, sefi de vama, lideri de sindicat (a se vedea ascensiunea liderilor de sindicat din vami),etc.

• "Nebunul" sau coordonatorul, persoana indispensabila - liderul de sindicat (a se vedea stenograma inregistrarii telefonice publicata in Romania Libera) si/sau director ANV

• "Tura" - seful ANV si directorii directiei supraveghere vamala, proceduri, resurse umane

• "Regina" - partidul politic, membrii importanti din partid care pot decide numirea sefului si directorilor ANV si ANAF

• "Regele" - ?

"Contrar perceptiei publice, sub aspectul sumelor obtinute, inainte de aderarea la UE vamile de interior erau mai importante decat vamile de frontiera, iar dupa intrarea in UE, accizele sunt mai importante decat vamile. Sumele pot proveni din colecta zilnica a micului trafic si a marfurilor subevaluate cantitativ sau valoric, precum si din diferenta de incadrare tarifara. De asemenea, sume importante de bani sunt platite sub forma de abonament sau finantare a campaniilor electorale ", explica Pro Lex.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vama,
arestari,
contrabanda,
tigari,
prolex
/actualitate/actiunile-de-la-siret-stamora-moravita-naidas-episodul-sacrificarea-pionilor-7965283
7965283
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.