Acţiunile Apple scad sub 500 de dolari pentru prima dată începând din februarie

Postat la 17 decembrie 2012 11 afişări

Acţiunile Apple au scăzut pentru prima dată începând din februarie sub pragul de 500 de dolari, în perioada de tranzacţii limitate care precede deschiderea bursei din SUA, după ce Citigroup a redus recomandarea pentru acţiunile companiei, în contextul îngrijorării privind cererea pentru iPhone 5.

Apple a coborât la 499 de dolari la 6:55 dimineaţa la New York, după ce vineri a închis în declin cu 3,8% la 509,70 dolari, potrivit Bloomberg.

Acţiunile Apple au scăzut cu 27% faţă de maximul de 702,1 dolari înregistrat în septembrie.

Furnizorii din Asia ai Apple au raportat reduceri ale comenzilor, situaţie care ridică semne de întrebare privind evoluţia companiei, se arată într-o notă a Citigroup. Grupul financiar a revizuit recomandarea pentru titlurile Apple de la "cumpără" la "neutru", iar preţul ţintă a fost revizuit de la 675 dolari la 575 dolari.

Cotaţia Apple se îndreaptă către a treia lună consecutivă de declin, întrucât compania se confruntă cu o concurenţă tot mai puternică din partea Samsung şi Nokia, în timp ce la lansarea iPhone 5 a avut probleme cu acoperirea cererii iniţiale.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Acţiuni,
Apple,
scadere
/actualitate/actiunile-apple-scad-sub-500-de-dolari-pentru-prima-data-incepand-din-februarie-10396981
10396981
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.