Acţiunile Apple au depăşit pentru prima dată pragul de 700 de dolari pe bursă

Postat la 18 septembrie 2012 15 afişări

Acţiunile Apple au depăşit pentru prima dată pragul de 700 de dolari pe bursa de la New York, stabilind un nou record datorită volumului precomenzilor pentru iPhone 5, care se anunţă deja a fi cel mai bine vândut model al companiei, cu peste două milioane de comenzi într-o singură zi.

Apple a atins luni pe bursă un maximum de 701,79 dolari pe acţiune şi a închis la 699,78 dolari, afişând un avans de 73% pe ansamblul acestui an, potrivit Bloomberg.

IPhone 5 a fost precomandat în două milioane de unităţi în prima zi de la debutul pe piaţă, dublând recordul stabilit de modelul anterior, a anunţat Apple.

De la lansarea iPhone în 2007, smartphone-urile au devenit principala sursă de venituri şi profit a Apple. Telefoanele generează aproximativ două treimi din profitul companiei.

Semnalele care indică cererea solidă pentru noul model au generat optimism în rândul investitorilor că Apple va menţine ritmul de creştere din ultimii ani şi va rezista asaltului tot mai violent al concurenţilor, precum Samsung Electronics şi Google.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Acţiuni,
Apple,
bursă
/actualitate/actiunile-apple-au-depasit-pentru-prima-data-pragul-de-700-de-dolari-pe-bursa-10089408
10089408
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.