Actiunile Apple au avut in primul semestru cea mai slaba evolutie din ultimii trei ani

Postat la 30 iunie 2011 26 afişări

Actiunile Apple au scazut cu 4% in aceasta luna iar in primele sase luni au avut cea mai slaba evolutie din ultimii trei ani, in conditiile in care investitorii asteapta lansarea unor noi produse si sunt ingrijorati de concurenta Google, care ar putea duce la incetinirea dezvoltarii companiei.

Apple a inregistrat un declin de 8% al titlurilor, de la un maxim record de 363,13 dolari pe unitate atins pe 16 februarie.

Titlurile Apple nu au mai avut performante atat de slabe in primele sase luni ale unui an dupa cele din 2008, cand piata de capital a fost afectata de cea mai grava recesiune dupa Marea Depresiune.

Investitorii, ingrijorati deja de problemele de sanatate ale directorului general Steve Jobs, aflat in concediu medical, sunt preocupati de evolutia actiunilor ca urmare a cresterii Google pe piata smartphone.

In plus, a trecut mai mult de un an de cand Apple a lansat tableta iPad, iar viitoarea versiune a iPhone nu va fi lansata decat in septembrie.

Investitorii asteapta noi produse care sa sustina cotatia actiunilor Apple, chiar daca profitul companiei a crescut cu peste 75% in ultimele doua trimestre.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actiuni,
Apple,
semestru
/actualitate/actiunile-apple-au-avut-in-primul-semestru-cea-mai-slaba-evolutie-din-ultimii-trei-ani-8417513
8417513
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.