Acţionari ai RBS dau în judecată banca pentru 2,4 mld. lire, pierdute în urma crizei financiare

Postat la 13 martie 2012 12 afişări

Un grup de acţionari ai Royal Bank of Scotland (RBS) dau în judecată banca pentru recuperarea a cel puţin 2,4 miliarde lire sterline (3,8 miliarde dolari) pierdute prin achiziţia de acţiuni ale instituţiei financiare cu puţin timp înainte de criza financiară internaţională declanşată în 2008.

Plângerea este susţinută de 7.400 de investitori, între care organizaţii de caritate şi biserici, iar numărul acestora ar putea creşte, a declarat Mike Neill, care coordonează acţiunea juridică. O sursă apropiată situaţiei a declarat că firma de avocatură Bird&Bird va trimite luni o scrisoare băncii, în numele acţionarilor care au participat la o emisiune de titluri în 2008. Un reprezentant al RBS a negat că banca ar fi primit vreo scrisoare sau o citaţie. Plângerea a fost formulată împotriva băncii şi a unor foşti directori, între care Fred Goodwin, director executiv al RBS înainte ca instituţia să fie salvată de statul britanic, a arătat Neill.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
rbs,
actionari,
criza financiara
/actualitate/actionari-ai-rbs-dau-in-judecata-banca-pentru-2-4-mld-lire-pierdute-in-urma-crizei-financiare-9393799
9393799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.