Acord al zonei euro în vederea lansării unui Mecanism permanent de securitate

Postat la 24 ianuarie 2012 11 afişări

Miniştrii de Finanţe ai UE au adoptat luni seara proiectul de tratat al Mecanismului European de Stabilitate (ESM) destinat apărării zonei euro de criza datoriilor, dar de care vor beneficia doar ţările care au ratificat un pact de disciplină bugetară consolidată.

Textul aprobat în cadrul unei reuniuni la Bruxelles, potrivit unor surse diplomatice, stabileşte reguli de funcţionare ale ESM, destinat să înlocuiască permanent Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF) din zona euro, care va fi dotat cu 80 de miliarde de euro fonduri proprii. Tratatul precizează că pentru a beneficia de ajutorul financiar al ESM, va fi necesar ca statele participante să ratifice Pactul ce consolidează disciplina bugetară a zonei euro, aşa-numitul "compact fiscal", care urmează să fie adoptat la 30 ianuarie şi semnat la începutul lui martie.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
securitate,
acord
/actualitate/acord-al-zonei-euro-in-vederea-lansarii-unui-mecanism-permanent-de-securitate-9170816
9170816
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.