Achiziţiile online de instrumente de investiţii, în creştere cu 50% pe lună

Autor: Anca Barbulescu Postat la 23 ianuarie 2013 31 afişări

Plăţile online cu cardul pentru investiţiile în fondurile administrate de Certivest, primul administrator de investiţii care a implementat o soluţie eCommerce în România, au crescut ca valoare cu peste 50% pe lună din septembrie până în prezent. Valoarea medie a unei tranzacţii este mai mare de 300 de euro.

"Evoluţia industriei instrumentelor de investiţie cu plata online de la zero la o piaţă de câteva zeci de mii de euro în doar trei luni arată potenţialul comerţului electronic în orice segment economic", a declarat Daniel Jinga, key account manager PayU, coordonatorul proiectului Certinvest din partea PayU. "Plata online aduce un plus de confort", continuă acesta.

Peste 70% dintre investiţiile realizate online s-au îndreptat către fondul Certinvest Obligaţiuni, conturând profilul unui investitor prudent, care doreşte să economisească, preferând câştiguri mai mici, însă sigure.

Fondul Certinvest BET-FI Index este un alt instrument care a atras clienţi online, clienţi obişnuiţi să investească pe bursă. Politica de investiţii a fondului, orientată către acţiunile celor 5 SIF-uri şi ale Fondului Proprietatea, a generat un interes în creştere din partea investitorilor, în special în ultimele două luni ale anului trecut, pe fondul evoluţiilor pozitive de pe bursă, fondul încheind anul 2012 cu un randament de 41,1%.

"Investiţiile online reprezintă canalul de distribuţie cu cea mai mare dinamică în rândul clienţilor noştri, acesta impunându-se în faţa canalelor tradiţionale, deoarece devine din ce în ce mai important pentru investitori să aibă acces la randamente semnificative, cu un mimimum de efort", susţine Horia Gustă, preşedintele comitetului director al Certinvest.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
investitii,
achizitii,
crestere,
online
/actualitate/achizitiile-online-de-instrumente-de-investitii-in-crestere-cu-50-pe-luna-10517829
10517829
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.