ABC Data achiziţionează S4E şi estimează venituri de până la 340 de milioane de euro până în 2018

Autor: Florin Casota Postat la 24 august 2016 190 afişări

ABC Data achiziţionează S4E şi estimează venituri de până la 340 de milioane de euro până în 2018

ABC Data, singurul distribuitor regional de IT şi electronice care operează direct în Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România, va prelua peste 80% din acţiunile companiei S4E S.A., un important distribuitor de produse şi servicii VAD (Value Added Distribution - servicii de distribuţie pentru produse, dar şi pachete de servicii şi programe care aduc valoarea adăugate respectivelor produse). Aceasta mutare consolidează poziţia ABC Data ca lider pe piaţa distribuitorilor de echipamente IT şi electronice în Europa Centrală şi de Est. Compania anunţă că va urmări mărirea cotei sale din acţiuni.

Cumpărarea S4E S.A. constituie încă un pas făcut de ABC Data în strategia pentru 2016 – 2018. Astfel, în urma achiziţiei, compania va deţine cel mai larg portofoliu de produse şi servicii VAD, atât din Polonia, cât şi din Europa Centrală şi de Est.

„Estimăm că, la nivel de grup, vânzarea de produse şi servicii VAD vor aduce o creştere a veniturilor ABC Data de până la 340 de milioane de euro până în 2018. De asemenea, suntem convinşi că achiziţionarea S4E va contribui la creşterea cotei noastre de piaţă în distribuţia de produse IT în Europa Centrală şi de Est“, a declarat Ilona Weiss, preşedintelui comitetului executiv ABC Data.

În prima jumătate a anului 2016, compania a încheiat mai multe acorduri cu jucători cheie din piaţă, cum ar fi Huawei, Acer, Asus şi Cisco din Ungaria şi cu Lenovo, Synology şi Benq în România.

„Atragerea unui astfel de investitor strategic puternic ca ABC Data şi posibilitatea de a face schimb de know-how ne va permite să ne îndeplinim cu o capacitate şi mai mare obiectivele noastre de afaceri. Sunt convins că având alături experienţa şi reţeaua de distribuţie a ABC Data vom creşte semnificativ în domeniul produselor şi serviciilor VAD şi vom putea dezvolta cea mai bună şi scalabilă soluţie pentru această piaţă“, a declarat Paweł Piętka, preşedintele consiliului de administraţie, S4E.

În urma acestei achiziţii, S4E va funcţiona în cadrul ABC Data Corporate Group, dar va rămâne o entitate separată. S4E activează pe piaţă de 15 ani şi în 2015 a avut venituri de 53 milioane de euro, 976.190 de euro profit operaţional şi aproximativ 738.000 de euro profit net. Rezultatele financiare ale S4E vor fi integrate în cele ale ABC Data Corporate Group din momentul preluării controlului asupra acţiunilor, moment care ar trebui să se întâmple cel târziu până pe 31 martie 2017.

S4E, ca parte a grupului ABC Data, va opera pe piaţa din Polonia, dar intenţionează să-şi extindă în curând serviciile şi pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.