A patra economie a Asiei a intrat oficial în recesiune după ce PIB-ul a scăzut cu 3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar exporturile au atins un nivel nemaivăzut de aproape 60 de ani

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 23 iulie 2020 126 afişări

A patra economie a Asiei a intrat oficial în recesiune după ce PIB-ul a scăzut cu 3% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar exporturile au atins un nivel nemaivăzut de aproape 60 de ani

Coreea de Sud, a patra economie a Asiei, a intrat oficial în recesiune după ce produsul intern brut (PIB) a scăzut cu 2,9% în al doilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, fapt ce reprezintă cel mai mare declin din 1998 încoace, conform BBC.

În priemle trei luni ale anului, PIB-ul a înregistrat o contracţie de 1,3%, potrivit Băncii Coreei de Sud. În plus, exporturile, care reprezintă 40% din economie, au scăzut într-un ritm nemaivăzut din 1963.

Totuşi, ministrul sud-coreean al finanţelor, Hong Nam-ki, crede că economia îşi va reveni în viitorul apropiat.

„Este posibil să experimentăm o recuperare specifică economiei chineze în al treilea trimestru pe măsură ce ritmul pandemiei scade, iar producţia, şcolile şi spitalele îşi vor reveni la normal”, a declarat ministrul. Guvernul sud-coreean a lansat o serie de măsuri de stimulare a economiei în valoare de 231 de miliarde de dolari.

În mai, Japonia – a treia economie la nivel mondial – a intrat în recesiune pentru prima dată din 2015 încoace, înregistrând un declin de 3,4% doar în primele trei luni ale anului. De asemenea, Singapore a intrat oficial în recesiune săptămâna trecută de vreme ce PIB-ul din al doilea trimestru a scăzut cu 12,6% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Cu toate acestea, China, epicentrul original al pandemiei, a evitat un scenariu asemănător ţărilor menţionate anterior după ce economia a crescut cu 3,2% în T2. Rezultatul a venit după cea mai mare contracţie înregistrată de autorităţile chineze de când au început să fie raportate rezultatele trimestriale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
coreea de sud,
economie,
recesiune,
pib

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.