A murit fostul ministru Şerban Valeca, guvernator al României la Agenţia pentru Energie Atomică

Autor: Laura Buciu Postat la 15 mai 2022 210 afişări

A murit fostul ministru Şerban Valeca, guvernator al României la Agenţia pentru Energie Atomică

Fostul ministru al Cercetării şi Inovaţiei, Şerban Valeca, a murit la vârsta de 66 de ani. El a fost unul dintre cei mai mari specialilşti în industria nucleară şi a fost guvernator al României la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA).

Nuclearelectrica a transmis, duminică, faptul că industria nucleară a pierdut un om extraordinar, un specialist, un om care şi-a dedicat viaţa dezvoltării industriei nucleare în România, profesionistul care a contribuit esenţial la poziţionarea României în topul industriei nucleare la nivel global.

„Şerban Valeca a fost doctor în ştiinţe industriale şi profesor universitar, Guvernator al României la Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică de la Viena, Preşedinte al Consiliului Ştiinţific al Institutului de Cercetări Nucleare ICN Piteşti şi fost Ministru al Cercetării şi Inovaţiei. 40 de ani de experienţă în industria nucleară, experienţă care a venit din pasiune, din dorinţa de a pune România pe harta internaţională a energeticii nucleare, din voinţa extraordinară de a dezvolta, de a construi, de a creşte oameni. Domnul Şerban Valeca a fost Director General pentru coordonarea programului nuclear naţional Unitatea 2 CNE Cernavodă, omul şi expertul direct implicat în punerea în funcţiune a celei de-a 2 unităţi nucleare din România. Generaţiile de nuclearişti ale CNE Cernavodă îi mulţumesc şi continuă zi de zi să-i confirme şi să-i întărească expertiza şi pasiunea”, au transmis reprezentanţii Nuclearelectrica.

Valeca a fost profesor, autor al multor publicaţii de specialitate, rapoarte de cercetare şi deţinea brevete de invenţii.

Şerban Valeca a fost şi preşedinte al PSD Argeş. El a murit, duminică, la vârsta de 66 de ani, potrivit anunţului postat pe pagina de Facebook de PSD Argeş.

„Am aflat toţi cu profundă surprindere şi tristeţe că Şerban Valeca, fost preşedinte al PSD Argeş, s-a stins din viaţă în această dimineaţă. Ştim că toată viaţa şi-a dedicat-o educaţiei, ştiinţei şi cunoaşterii, indiferent că a activat ca profesor, senator sau ministru. Este o pierdere imensă pentru noi toţi, dar nimic nu se compară cu durerea familiei alături de care suntem în aceste momente extrem de dificile. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei!”, este mesajul postat de echipa PSD Argeş.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
şerban valeca,
atomică,
mort

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.