A inceput razboiul? Libia este la un pas de bombardament - VIDEO

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 19 martie 2011 49 afişări

Avioanele franceze survoleaza spatiul aerian al Libiei pentru a impiedica atacuri aeriene ale fortelor lui Muammar Kadhafi asupra Benghazi si pentru a interveni la nevoie impotriva blindatelor.

In ultimele ore, liderul libian Gaddafi si-a intetit atacurile asupra civililor. Ziua a debutat cu bombardamente si cu prabusirea unui avion in apropiere de Benghazi, oras din care fug acum sute de libieni din cauza focurilor de artilerie, potrivit presei internationale.

Gaddafi ar trebui sa se supuna cerintelor ONU, insa liderul libian a declarat ca Parisul, Londra si ONU vor regreta orice interventie in afacerile interne ale Libiei.

Mai multe tari au decis astfel sa ia masuri in razboiul civil contra regimului Gaddafi. In acest moment, avioanele franceze impiedica fortele lui Gaddafi sa-i atace pe civili. Spatiul aerian este survolat si de avioane italiene aflate intr-o misiune de supraveghere.

"In acord cu partenerii nostri, fortele aeriene se vor opune oricarei agresiuni asupra populatiei din Benghazi. De acum, avioanele noastre impiedica atacurile aeriene", a declarat astazi presedintele francez Nicolas Sarkozy, facand referire la cele 100 de avioane pregatite sa apere civilii dezarmati.

Atacurile asupra Libiei vor avea loc in trei etape. Primele care vor intervene sunt Franta, Marea Britanie si Canada, urmate apoi de SUA si de tarile arabe. Rusia si China nu s-au implicat in aceasta alianta. Nici Germania nu va lua parte la actiunea militara din Libia.

Televiziunea libiana difuzeaza cantece patriotice, iar guvernul libian si rebelii care lupta impotriva regimului condus de Moammar Gaddafi se acuza reciproc de incalcarea starii de incetare a focului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
razboi,
bombardamen,
avioane,
Kadhafi
/actualitate/a-inceput-razboiul-libia-este-la-un-pas-de-bombardament-video-8077006
8077006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.