A început a doua pandemie: COVID a accelerat apariţia superbacteriilor

Postat la 18 noiembrie 2021 345 afişări

A început a doua pandemie: COVID a accelerat apariţia superbacteriilor

Microbiologul Bruno González Zorn avertizează că virusul Covid a agravat pandemia tăcută a superbacteriilor.

Unele boli bacteriene – cum ar fi pneumonia, tuberculoza, gonoreea şi salmoneloza – sunt deja în criză de tratamente eficiente.

Bacteriile se înmulţesc la fiecare 20 de minute şi uneori suferă mutaţii care se întâmplă să fie un scut împotriva unui antibiotic.

A doua pandemie a început deja: COVID a accelerat apariţia superbacteriilor. Autorităţile avertizează că antibioticele nu mai funcţionează şi că omenirea se îndreaptă spre un viitor în care orice rană ar putea fi letală, informează El Pais.

Cristina Muñoz este co-director al Planului Naţional de combatere a Rezistenţei la Antibiotice, iniţiativa Spaniei de a încerca să reducă una dintre cele mai mari ameninţări la adresa umanităţii. Medicamentele antibacteriene nu îşi mai fac efectul, cu o viteză accelerată acum de consumul excesiv şi incorect în timpul pandemiei. Omul de ştiinţă ne invită să ne imaginăm viaţa de zi cu zi fără antibiotice, o lume înfricoşătoare în care orice infecţie ar putea fi letală. Fără cezariene, fără transplanturi de organe, fără operaţii de menisc, fără înlocuiri de şold.

Cititi mai multe pe www.alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pandemie,
accelerare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.