A apărut un nou vaccin anti-COVID. Astăzi a primit aprobarea pentru a fi folosit în UE

Autor: Mediafax Postat la 20 decembrie 2021 582 afişări

A apărut un nou vaccin anti-COVID. Astăzi a primit aprobarea pentru a fi folosit în UE

Vaccinul împotriva COVID-19 Nuvaxovid, dezvoltat de Novavax, a primit aprobarea pentru a fi folosit în UE. 

Comisia Europeană a acordat luni o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată (AIC) pentru vaccinul împotriva COVID-19 Nuvaxovid, dezvoltat de Novavax. Acesta este al cincilea vaccin împotriva COVID-19 autorizat în UE.

Autorizaţia se acordă în urma unei recomandări ştiinţifice pozitive bazate pe o evaluare aprofundată a siguranţei, eficacităţii şi calităţii vaccinului de către Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) şi este aprobată de statele membre.

Comisia Europeană a semnat contractul cu Novavax în august 2021. În urma eliberării de introducere pe piaţă condiţionată, Novavax va fi în măsură să livreze către UE până la 100 de milioane de doze din vaccinul său împotriva COVID-19 începând cu primul trimestru al anului 2022.

Contractul permite statelor membre să achiziţioneze încă 100 de milioane de doze în cursul anilor 2022 şi 2023. Sosirea primelor doze este aşteptată în primele luni ale anului 2022, iar pentru primul trimestru statele membre au comandat aproximativ 27 de milioane de doze.

Această cantitate se va adăuga cantităţii totale de 2,4 miliarde doze de vaccin produse de BioNTech-Pfizer, celor 460 de milioane de doze de vaccin produse de Moderna, celor 400 de milioane de doze produse de AstraZeneca, precum şi celor 400 de milioane de doze produse de Jansen, anunţă CE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
vaccin,
aprobare,
novavax,
uniunea europeana,
folosire

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.