9 lucruri banale care îi costa miliarde pe americani

Postat la 02 august 2013 178 afişări

Obsedaţi de productivitatea muncii şi de maximizarea profiturilor, americanii au ajuns să cuantifice şi cele mai mici motive care îi fac să piardă bani. Trebuie totuşi să recunoaştem că rezultatele studiilor efectuate sunt cel puţin spectaculoase.

9 lucruri banale care îi costa miliarde pe americani

 1. Mahmureala

Dacă tu nu te simţi bine după o băută prelungită, imaginează-ţi efectele la nivel global. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a făcut o simulare cu rezultate surprinzătoare: mahmureala costă economia americană circa 220 de miliarde de dolari anual. Pentru fiecare pahar băut "în plus", americanul are o scădere de productivitate egală cu 1,37 de dolari pe oră.

2. Conducerea neatentă

Centrul pentru Studierea Riscurilor de la Harvard a determinat că împărţirea atenţiei între condusul maşinii şi alte activităţi cauzează o pierdere economică lunară de 3,58 miliarde de dolari - incluzând tratarea rănilor, acoperirea distrugerilor provocate de şoferi, costul proceselor, etc.

3. Întârzierea zborurilor

Un raport al Administraţiei Aviatice Federale (FAA) arată că doar cheltuielile directe referitoare la întârzierea zborurilor avioanelor se ridică la 32,9 miliarde de dolari anual. FAA nu a putut face o estimare a costurilor suplimentare, cum ar fi sumele pierdute de pasageri din cauza întârzierilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/9-lucruri-banale-care-ii-costa-miliarde-pe-americani-11198199
11198199
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.