8 din 10 femei din Romania au cumparat cel putin un produs Avon

Postat la 07 martie 2011 136 afişări

8 din 10 femei din Romania au cumparat cel putin un produs Avon si peste 90% dintre romani cunosc acest brand, conform studiului Consumer Strategy din 2009. Compania, care implineste 125 de ani de la infiintare, are venituri anuale de peste 10 miliarde de dolari, fiind lider in vanzari directe pe piata mondiala a produselor de infrumusetare.

Compania este prezenta in Topul Fortune 500, clasamentul celor mai mari companii publice americane dupa cifra de afaceri, fiind listata si la Bursa din New York. La nivel global, Avon proceseaza 1,6 miliarde de comenzi pe an, vanzand, de exemplu, un ruj la fiecare 3 secunde. Potrivit studiilor, 2 din 5 femei din lume folosesc produsele companiei cel putin o data pe an.

Sase categorii de produse (ingrijirea tenului, parfumuri, machiaj, ingrijirea parului, ingrijire personala si bijuterii si accesorii) sunt desvoltate in Laboratorul de Cercetare si Dezvoltare din Suffern, New York. Construit de insusi fondatorul AVON, David McConnell, in urma cu 114 ani, laboratorul are acum peste 300 de cercetatori si specialisti in dezvoltarea de produse noi. In fiecare an, aproape 1000 de produse sunt create aici; Avon a fost prima companie de cosmetice care a stopat testarea pe animale, in 1989.

Compania a fost gandita inca de la inceput ca o companie bazata pe vanzari directe, prin intermediul reprezentantilor sai, care promovau produsele companiei "din usa in usa" (sistem door to door). De-a lungul istoriei sale de 125 de ani, Avon este brandul care a jucat poate cel mai important rol in oferirea independentei financiare pentru femeile din intreaga lume, intr-o perioada in care acestea nu aveau nici o alta oportunitate de castig, iar societatea le valoriza numai pentru atributiile lor casnice. Astazi, reteaua are peste 6 milioane de reprezentanti.

La nivel local, compania este lider de vanzari pe piata de cosmetice de 8 ani, iar echipa are 120.000 de reprezentanti.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Avon,
Romania,
produse
/actualitate/8-din-10-femei-din-romania-au-cumparat-cel-putin-un-produs-avon-8037591
8037591
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.