7000 de fermieri persoane fizice au 8% din terenul arabil din România

Postat la 15 martie 2012 14 afişări

Încasările de anul trecut ale acestor 7.000 de fermieri se ridică la circa 400 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF, ce au în vedere cotaţiile medii pentru cereale de pe piaţa locală.

Dacă despre afacerile producătorilor ce au înregistrate firme sunt disponibile date atât la Ministerul Finanţelor, cât şi la Ministerul Agriculturii sau la Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, despre operaţiunile producătorilor persoane fizice se ştiu puţine lucruri.

Ziarul Financiar a vorbit cu doi dintre fermierii care exploatează fiecare câte 500 de hectare de teren ca persoane fizice pentru a afla ce business au aceşti antreprenori.

Afaceri de 0,2-0,3 milioane de euro/an la 500 de hectare

Florea Stănaia este unul din cei 7.000 de producători agricoli care exploatează până în 500 de hectare de teren ca persoană fizică. Agricultorul, care este şi primar în comuna Obârşia de Câmp din apropierea oraşului Drobeta-Turnu Severin, scoate din ogoare în fiecare an grâu, floarea-soarelui şi porumb de aproximativ 250.000 de euro.

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fermieri,
persoane fizice,
terenul arabil
/actualitate/7000-de-fermieri-persoane-fizice-au-8-din-terenul-arabil-din-romania-9402204
9402204
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.