6 din 10 români s-ar muta în străinătate

Autor: Ana Raduta Postat la 06 aprilie 2012 9 afişări

Relocarea era un motiv serios pentru a refuza o ofertă de angajare înainte de venirea crizei, însă acum doar doi din zece români mai declară că sunt legaţi de oraşul în care locuiesc şi nu ar accepta un loc de muncă în altă parte.

În primul trimestru din 2012, 81% dintre români declară că s-ar reloca pentru un job, potrivit unui sondaj realizat recent de BestJobs. Dintre aceştia, 60% s-ar muta chiar şi în străinătate, iar 21% doar în alt oraş din ţară. Bărbaţii sunt mai dispuşi decât femeile să plece, rpoartul fiind de 64% versus 36%. Cei mai mobili însă, indiferent de sex, sunt cei cu vârsta cuprinsă între 25 şi 35 de ani.

Dintre cei care au optat pentru străinătate, 59% îşi doresc chiar o relocare permanentă, în timp ce 41% s-ar muta doar pentru o perioadă determinată. Principalul motiv al deciziei de selecţie a unui job în străinătate este dorinţa de a avea un nivel de trai mai ridicat, urmat de lipsa şansellor de realizare din Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Relocarea,
străinătate,
angajare
/actualitate/6-din-10-romani-s-ar-muta-in-strainatate-9487131
9487131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.