500.000 de oameni ar muri in Romania dupa un cutremur major

Postat la 12 martie 2011 7 afişări

In cazul producerii unui cutremur cu magnitudinea peste 7 grade pe scara Richter, autoritatile sustin ca in Bucuresti, dupa cel mai pesimist scenariu, ar muri 500.000 de persoane. Dupa cum a afirmat primarul Sorin Oprescu, datele provin dintr-un studiu american.

Potrivit statisticilor municipalitatii, peste 100 de imobile sunt incadrate in clasa I de risc seismic si s-ar putea prabusi la un seism de peste sase grade pe scara Richter. Majoritatea cladirilor cu bulina rosie sunt construite inainte de 1950 si sunt situate in Centrul Istoric, pe Bulevatdul Magheru, Calea Victoriei sau Brezoianu. In clasa II de risc seismic sunt incluse aproximativ 300 de imobile din zona Grivitei, Unirii, Obor sau Pache Protopopescu. Specialistii sustin ca aceste imobile nu se vor prabusi, dar vor suferi avarii serioase.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
cutremur,
romania,
victime,
risc
/actualitate/500-000-de-oameni-ar-muri-in-romania-dupa-un-cutremur-major-8056426
8056426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.