37 de grade pana sambata. Zeci de oameni sunt doborati de caldura

Postat la 13 august 2010 19 afişări

Medicii recomanda evitarea efortului fizic in perioada fierbinte a zilei, SMURD-ul si Ambulanta ii culeg de pe strada pe cei care nu respecta sfaturile, primariile au instalat corturi cu aer conditionat.

Meteorologii au prelungit codul galben de canicula pana sambata, 14 august. In aceasta perioada temperaturile vor sari de 35 de grade Celsius, iar in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei se asteapta, local, 37 de grade. Atentie, in realitate temperaturile resimtite de organismul uman vor fi mult mai ridicate, valorile de mai sus fiind masurate numai la umbra. Indicele de confort termic va depasi pragul critic de 80 de unitati, aceasta insemnand ca umiditatea din aer va fi atat de ridicata, incat nu va permite ca transpiratia corpului uman sa se usuce si sa racoreasca astfel intreg organismul. Pe langa canicula, codul galben mai avertizeaza si asupra instabilitatii atmosferice pe arii restranse, la deal si la munte. Aici vor fi averse cu caracter torential, descarcari electrice, intensificari de vant si vijelii, precum si caderi de grindina.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actualitate,
vreme,
canicula,
furtuni,
caldura,
cod galben
/actualitate/37-de-grade-pana-sambata-zeci-de-oameni-sunt-doborati-de-caldura-6871129
6871129
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.