300 de muncitori ai unei fabrici din China ar fi ameninţat că se sinucid în masă

Postat la 11 ianuarie 2012 16 afişări

300 de muncitori de la o fabrică din China, care produc console Microsoft Xbox 360, au anunţat săptămâna trecută că se vor sinucide în masă, notează surse neconfirmate, citate de Mashable.

Angajaţii au ameninţat că se vor arunca de pe acoperişul fabricii Foxconn din Wuhan, din cauza unei dispute legate de salarii, scriu ziarele locale Record China şi Want China Times. Conform acestora, muncitorii ar fi cerut, pe 2 ianuarie, o mărire de salariu, iar conducerea le-a spus că au două variante: fie îşi păstrează joburile, dar cu aceiaşi bani, fie sunt daţi afară şi primesc plăţi compensatorii. Mulţi dintre muncitori au ales să plece, dar nu au primit plăţile compensatorii care li s-au promis, notează ziarele chineze.

Mai multe pe gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
fabrica,
amenintare,
muncitori,
sinucidere
/actualitate/300-de-muncitori-ai-unei-fabrici-din-china-ar-fi-amenintat-ca-se-sinucid-in-masa-9141560
9141560
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.