30% din calculatoarele din Romania au Windows 7

Autor: Roxana Cristea Postat la 19 aprilie 2011 19 afişări

O treime din calculatoarele din Romania ruleaza pe sistemul de operare Windows 7, potrvivit lui Tudor Galos, Windows Business group Lead.

"Sistemul de operarea a prins foarte repede la romani. Este usor de utilizat, are o interfata simpla. Exact ce trebuie", a completat Galos, in cadrul unei conferinte de presa in care compania a lansat Windows Intune serviciu in cloud pentru administrarea si protectia computerelor printr-o simpla interfata web, astfel incat clientii isi pot gestiona statiile de lucru de oriunde ar fi. Avand la baza tehnologii de cloud, Windows Intune permite companiilor sa gestioneze mult mai usor PC-urile cu cerinte speciale de administrare, cum este cazul angajatilor cu o distributie geografica mare, al PC-urilor ce nu fac parte dintr-un domeniu sau retea, angajatilor de pe teren sau al PC-urilor provenite din achizitii de companii.

"Cu Windows Intune disponibil in Romania, oferim clientilor si partenerilor nostri o noua oportunitate de a creste eficienta investitiilor IT, aspect dovedit de altfel de cele peste 40 de trial-uri inregistrate in mai putin de patru saptamani de la lansare", declara Galos. " Windows Intune este o adevarata oportunitate de business pentru partenerii nostri, avand acum posibilitatea de a extinde granitele business-ului propriu in diverse arii geografice prin posibilitatea de management remote a PC-urilor clientilor.", completeaza acesta. Intune se adreseaza in special IMM-urilor, iar pretul de licentiere pentru un calculator este de 11 euro. In pret este inclusa si licenta de Windows 7.

Un studiu IDC referitor la costul total de proprietate a Windows Intune arata ca pentru mentenanta unui computer se economisesc 702 USD pe an cu Windows Intune, in principal datorita reducerilor de costuri de administrare IT si a castigurilor de productivitate a utilizatorilor.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/30-din-calculatoarele-din-romania-au-windows-7-8171447
8171447
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.