3 şi 4 camere la preţ de 2 camere

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 29 octombrie 2012 22 afişări

Atât în Capitală cât şi în oricare din marile oraşe din ţară, 50.000 de euro este un buget suficient pentru achiziţia unui apartament cu minim două camere. Pe de altă parte, conform anunţurilor de pe www.imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din România, preţurile cerute pentru apartamentele cu trei şi patru camere aflate în posesia băncilor pot fi şi cu peste 10.000 de euro mai mici decât cele ale unor locuinţe vechi cu două camere de pe piaţa liberă.

O cameră în plus, la un preţ cu peste 10.000 de euro mai mic

Un apartament cu trei camere din zona Vitanul Vechi în executare silită este scos la vânzare la un preţ de aproximativ 45.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 68 de metri pătraţi şi este situată la etajul doi din zece al unui bloc construit înainte de 1990. Spre comparaţie, un apartament din vechi cu două camere, situat în aceeaşi zonă, scos la vânzare pe piaţa liberă are, la nivelul lunii octombrie 2012, un preţ mediu de 59.000 de euro, potrivit datelor furnizate de platforma Analize Imobiliare, dezvoltată de www.imobiliare.ro.

În zona Rahova-Sebastian, o locuinţă cu trei camere executată silit are un preţ cerut de circa 47.500 de euro. Proprietatea are o suprafaţă de 73,93 de metri pătraţi şi este situată la etajul patru din opt al unui bloc construit în anul 1988. În acelaşi cartier, un apartament vechi cu două camere are un preţ mediu cerut de 48.000 de euro.

În zona Iancului, un apartament vechi cu trei camere este scos la vânzare de către bancă la un preţ de aproximativ 47.600 de euro. Proprietatea dispune de o suprafaţă utilă de 67 de metri pătraţi şi este situată la etajul patru din zece. Spre comparaţie, un apartament cu două camere din această zonă are, pe piaţa liberă, un preţ mediu cerut de 60.000 de euro.

Locuinţe spaţioase în cartiere

Proprietăţi executate silit cu preţuri de până la 50.000 de euro pot fi găsite şi pe segmentul locuinţelor cu patru camere. Un astfel de apartament, situat în cartierul Pantelimon, poate fi achiziţionat cu aproximativ 47.000 de euro. Proprietatea are o suprafaţă utilă de 76,5 metri pătraţi şi este amplasată la etajul al nouălea al unui bloc cu zece nivele. în această zonă a Capitalei, preţul mediu cerut pentru o locuinţă veche cu două camere este de 50.000 de euro, potrivit Analize Imobiliare.

În cartierul Militari, un apartament cu patru camere este scos la vânzare de către bancă la un preţ de aproximativ 48.000 de euro. Locuinţa are o suprafaţă utilă de 76 de metri pătraţi şi este amplasată la etajul trei din patru al unui bloc construit în anul 1970. Spre comparaţie, în aceeaşi zonă, un apartament cu două camere este scos la vânzare la un preţ mediu de 52.500 de euro.

www.imobiliare.ro a început de curând un proces de reorganizare a secţiunii de licitaţii şi executări silite. Pentru moment, oferta portalului pe acest segment reuneşte 230 de proprietăţi scoase la vânzare de către bănci şi executori judecătoreşti, atât în Bucureşti, cât şi în ţară. Despre achiziţia proprietăţilor executate silit

Proprietăţile executate silit de către bănci sunt valorificate, de regulă, prin organizarea unor licitaţii publice. Cei interesaţi de o astfel de ofertă trebuie să depună o ofertă de cumpărare şi să plătească o cauţiune de 10% din preţul de pornire stabilit de către executori. Licitaţia este organizată într-un loc public, iar imobilul este oferit spre vânzare, prin trei anunţuri succesive.

Dacă acesta nu este adjudecat, în cel mult 60 de zile va fi stabilit un al doilea termen de licitaţie, cu un preţ de pornire redus cu 25% faţă de cel iniţial. În cazul în care nu se obţine nici această sumă, atunci proprietatea va fi vândută la cel mai mare preţ oferit. În nu mai mult de 30 de zile de la încheierea licitaţiei, cumpărătorul va trebui să achite preţul oferit (din care se va scădea suma de 10% plătită iniţial), iar celorlalţi participanţi li se va restitui cauţiunea de 10% din preţul de pornire. Dacă proprietatea nu este adjudecată nici la al doilea termen, va fi organizată o altă licitaţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
apartament,
vanzare,
www.imobiliare.ro
/actualitate/3-si-4-camere-la-pret-de-2-camere-10263637
10263637
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.