27 de naţiuni au convenit să acorde Ucrainei ajutor militar sporit

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 februarie 2022 1616 afişări

27 de naţiuni au convenit să acorde Ucrainei ajutor militar sporit

27 de naţiuni, inclusiv Marea Britanie, alte ţări europene şi SUA, vor oferi mai multe arme, provizii medicale şi alte ajutoare militare Ucrainei, în timp ce aceasta luptă împotriva unei invazii ruseşti, potrivit Sky News.

Marea Britanie s-a oferit să efectueze "operaţiuni logistice" pentru a sprijini livrarea donaţiilor, a declarat o sursă din domeniul apărării.

Secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, a organizat vineri seară o conferinţă a donatorilor de ajutor militar, care s-a desfăşurat virtual.

Aproximativ 25 de naţiuni au participat la convorbire şi toate au declarat că vor continua să contribuie cu ajutoare, unele spunând că pentru prima dată sprijinul lor va include arme letale. NATO a fost, de asemenea, reprezentat.

În plus, alte două ţări care nu au putut participa la conferinţă au declarat separat că vor dona sprijin.

Sursa din domeniul apărării a declarat: "Secretarul Apărării a ţinut aseară o conferinţă virtuală a donatorilor cu peste 25 de ţări, inclusiv SUA şi Canada şi unele ţări din afara NATO, care şi-au coordonat sprijinul pentru Ucraina. Acestea vor continua să ofere sprijin umanitar şi militar, care include muniţie şi arme antitanc, iar Marea Britanie s-a oferit să efectueze operaţiuni logistice pentru a sprijini livrarea donaţiilor."

Asistenţa include muniţie, arme antitanc şi arme antiaeriene, şi ajutoare neletale, cum ar fi materiale medicale.

Olanda a anunţat că va furniza 200 de rachete Stinger - sisteme de apărare antiaeriană portabile.

Ţări care anterior se opuneau trimiterii de arme pentru a ajuta forţele armate ucrainene au decis să facă acest lucru după decizia preşedintelui rus Vladimir Putin de a invada ţara vecină.

Printre naţiunile donatoare se numără şi ţări care nu fac parte din NATO.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ucraina,
ajutor,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.