22% dintre moldoveni au "sentimente negative" fata de romani

Postat la 14 noiembrie 2010 19 afişări

Un sondaj despre optiunile preelectorale ale moldovenilor, facut public la Chisinau, contureaza un scenariu post-electoral perfect asemenator cu cel din prezent, niciuna dintre fortele aflate acum pe scena politica nereusind sa obtina majoritatea absoluta de 61 de mandate.

Potrivit sondajului, 22% dintre moldoveni au sentimente negative fata de romani; liderul comunist Vladimir Voronin ramane cel mai popular politician din Republica Moldova, cu 21% din simpatiile electoratului, fiind urmat de liderul liberal-democrat, premierul Vlad Filat - cu 14%, de liderul PD, ex-comunistul Marian Lupu - cu 10% si de liderul PL, presedintele interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu - cu 6%.

Intrebati pentru cine vor vota la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie, 39% din respondenti au spus ca isi vor da votul pentru comunisti, 21% - pentru PLDM, 19% - pentru PDM si 13% pentru PL.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/22-dintre-moldoveni-au-sentimente-negative-fata-de-romani-7712094
7712094
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.